• Rabu, 30 November 2022

Teks Khutbah Jumat Lengkap PDF Tema Niru Upaya lan Tawakkal Nabi Ibrahim (Bahasa Jawa)

- Rabu, 14 September 2022 | 07:07 WIB
Ing ngandhap menika andharan ingkang ngandharaken babagan usaha saha tawakalipun Nabi Ibrahim kados tuladha teks khutbah Jumat basa Jawa kanthi link download PDF paling anyar (pixbay/Abdullah_Shakoor)
Ing ngandhap menika andharan ingkang ngandharaken babagan usaha saha tawakalipun Nabi Ibrahim kados tuladha teks khutbah Jumat basa Jawa kanthi link download PDF paling anyar (pixbay/Abdullah_Shakoor)

MUSLIMKITA.COM - Ing ngandhap menika andharan ingkang gayut kaliyan teks khutbah Jumat basa Jawa ingkang kasedhiya link download kanthi format PDF paling anyar.

Naskah khutbah Jumat basa Jawa wigati banget supaya dimangerteni dening umat Islam minangka bahan refleksi, ing wekdal menika kita aturaken kanthi tema Nderek Usaha lan Tawakkal Nabi Ibrahim.

Ndherek Upaya lan Tawakkal Nabi Ibrahim minangka tema khutbah Jumat basa Jawa kang bisa digunakake dening umat Islam.

Terkait contoh teks khutbah Jum’at berbahasa Jawa, disedhiyakake link download format PDF paling anyar kanthi tema Pados lan Tobat Nabi Ibrahim.

Rungokna kanthi tliti, iki andharan tema Ngudi Usaha lan Tawakkal Nabi Ibrahim sajrone Khutbah Jumat Basa Jawa kang bisa digunakake dening umat Islam, kapethik saka kaca khutbah cekak.

Baca Juga: Teks Penyampai (MC) Bahasa Melayu Secara Singkat dan Padat Tema Hari Jadi

KHUTBAH JUMAT PERTAMA

الحَمْدُ للهِ الْمَلِكِ الدَّيَّانِ، وَالصَّلَاةُ وَالسَّلَامُ عَلَى مُحَمَّدٍ سَيِّدِ وَلَدِ عَدْنَانَ، وَعَلَى آلِهِ وَصَحْبِهِ وَتَابِعِيْهِ عَلَى مَرِّ الزَّمَانِ

وَأَشْهَدُ أَنْ لَّا إِلهَ إِلَّا اللهُ وَحْدَهُ لَا شَرِيْكَ لَهُ الْمُنَـزَّهُ عَنِ الْجِسْمِيَّةِ وَالْجِهَةِ وَالزَّمَانِ وَالْمَكَانِ، وَأَشْهَدُ أَنَّ سَيِّدَنَا مُحَمَّدًا عَبْدُهُ وَرَسُوْلُهُ الَّذِيْ كَانَ خُلُقَهُ الْقُرْآنُ، أَمَّا بَعْدُ

عِبَادَ الرَّحْمٰنِ، فَإنِّي أُوْصِيْكُمْ وَنَفْسِي بِتَقْوَى اللهِ المَنَّانِ، الْقَائِلِ فِي كِتَابِهِ الْقُرْآنِ بِسْمِ اللهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيْمْ إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ. فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ. إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ. صَدَقَ اللهُ العَظِيمْ

Halaman:

Editor: Taufik Hidayat at-Tanari

Sumber: Khutbah Singkat

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Khutbah Jumat Singkat: Guru Pahlawan Tanpa Tanda Jasa

Senin, 28 November 2022 | 11:29 WIB
X