• Rabu, 30 November 2022

Khutbah Jumat Singkat Bahasa Jawa: Tema Bulan Safar

- Senin, 19 September 2022 | 22:05 WIB
Teks khutbah Jumat dengan tema Bulan Safar
Teks khutbah Jumat dengan tema Bulan Safar

Artosipun, Rasulullah mbantah keyakinan masyarakat jahiliah sanes namung kalih argumentasi nanging ugi pembuktian kangge dhiri piyambakipun. Kaliyan nglampahaken hal-hal sakral lan penting ing sasi sapar, Nabi kadosipun gadhah pesen menawi sasi sapar mboten benten saking bulan-bulan sanesipun.

Baca Juga: Pidato Basa Jawa Iki Ngrembug Karesikan Kanggo Nyaman.

Ma’asyiral muslimin rahimakumullah

Manungsa dipunperintah kangge senantiasa nglampahaken proses-proses lan tahapan-tahapan ingkang lumrah. Islam meniko agami ingkang menghargai sanget fungsi akal sehat.

Keranten meniko, saben pandamelan dipunanjuraken supados dipun rencanaaken ingkang mateng lan ikhtiar ingkang maksimal. Salajengipun kito dungo lan pasrah total dhateng Allah.

Sial utawi begja meniko kelanjutan saking proses lan tahap kasebat, sanes ing mitos-mitos khayal ingkang mboten masuk akal. Supados kito bebas saking penyakit, manungsa dipun perintah supados gesang resik lan ngendhani pengidap penyakit menular.

Supados selamet saking bangkrut, pedagang disaranaken ndamel perhitungan ingkang teliti lan atos-atos. Supados lulus ujian, pelajar kedah sinau kaliyan saestu. lan sapiturutipun.

Nolak wontenipun “sasi sial” lan “sasi begja” nakal ngateraken kito dados pribadi ingkang wajar. Mboten males ikhtiar amargi rumaos saben dintenipun mesthi kebak kabegjan. Ugi mboten was-was amargi dihantui dinten-dinten kebak sial.

Minongko kawulo, manungsa didorong kangge berencana, berjuang, lan ndongo; sawentawis ketentuan kasil punpasrahaken dhateng Allah. Kelawan mekaten, wanci panen kasil, kito tetep bersyukur; lan kala ngalami gagal, kito mboten lajeng putus asa.

bonndong-bondong medal mengosongkan daerahipun, baik kangge perang utawi dados musafir.

Halaman:

Editor: Iwan Setiawan

Sumber: Khutbahsingkat.com

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Khutbah Jumat Singkat: Guru Pahlawan Tanpa Tanda Jasa

Senin, 28 November 2022 | 11:29 WIB
X