• Rabu, 30 November 2022

Contoh Biantara Bahasa Sunda Tema Ikhlas, Lengkap dengan Terjemahan Bahasa Indonesia

- Senin, 19 September 2022 | 20:10 WIB
Inilah contoh teks biantara Sunda yaitu pidato menggunakan bahasa Sunda  (Freepik/naypong)
Inilah contoh teks biantara Sunda yaitu pidato menggunakan bahasa Sunda (Freepik/naypong)

Ngalakukeun ibadah mun di mimitian ku hate nu Ikhlas, hartina ngalakukeun kaalusan teh teu hayang di tempo, komo deui dipuji ku batur mah.

Urang kudu ngajauhkeun diri tina kalakuan Riya, sabab hal eta nu bisa ngancurkeun amalan hade, akhirna urang ibadah teh ngan sakadar meunang cape.

Kanjeung Nabi SAW nerangkeun, Ciri-ciri jalmi nu Riya, nyaeta:

1. Sanajan sifat aslina males, bakal rajin lamun dihareupeun batur.

2. Ibadahna getol karna hayang dipuji ku batur, mun di tegor langsung pundung

Mudah-mudahan urang sadayana ditebihkeun dina sifat Riya tadi, Amiiin ya Robbal Alamiin..

Mung sakitu pihatur ti simkuring, mugi-mugi sing aya mangpaatna kanggo urang sadayana. Hapunten pami masih seueur keneh pisan kakiranganana.

Akhiirul Kalaam, Wabillaahi taufiiq Wal hidaayah Wassalamu'alaikum Warahmatullaahi Wabarakaatuh.

Baca Juga: Ini Biantara Sunda Membahas Tentang Kebersihan Untuk Kenayaman

Terjemahan Bahasa Indonesia:

Halaman:

Editor: Adi Wahyudi

Sumber: Serang News

Tags

Artikel Terkait

Terkini

Keutamaan Sholawat Tibbil Qulub dari dr Aisyah Dahlan

Kamis, 24 November 2022 | 06:09 WIB
X